בשר וחלב – בתנור אחד

שאלה:

בבית אצלנו לא מקפידים על הפרדה של בשר וחלב בתנור, ז"א שמבשלים בשר וגם חלב בתנור (כמובן לא ביחד אבל בלי הכשרה לפני ואחרי) ורציתי לשאול אם זה בסדר להמשיך לאכול מהאוכל שבושל בצורה כזאת אם עברו 24 שעות מהבישול האחרון. אשמח אם הרב יוכל להרחיב קצת על העניין שיהיה לי סדר בראש, תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

אין לאכול מאכלים אלו אלא אם כן התנור נוקה היטב עם חומר נקיון בין אפייה אחת לשניה, או שברור לך שאין שום התזות ושיירים בתנור. גם באופן זה הדבר אסור לעשותו לכתחילה, ויש להפעיל אותו [בנוסף לנקיון הנ"ל] על חומו המירבי חצי שעה ריק, אבל בדיעבד אם נעשה הנקיון וכבר חלפו 24 שעות המאכל אינו נאסר. אם המאכל עטוף היטב בנייר כסף הוא גם לא נאסר בשום מקרה.