צניעות באיסוף כספים

שאלה:

כאחד שמתעסק בגיוס כספים למען מטרה חשובה, מכיון שישנם נשים שתורמות למוסד, רציתי לשאול מה הם ההגבלות על פי הלכה שאסור לדבר עם אשה, ומה כן מותר. מכיון שמתבקש במצבים מסויימים להתעניין בשלומם וכן לדרוש בשלומם ולהגיד שלום.

תשובה:

שלום וברכה

מה שנוגע לנימוס בסיסי מותר, ומה שנוגע ליחס ידידותי חברי שיוצר קירבה אסור. בדרך כלל באיסוף כספים שהפגישה היא אקראית ולרגע אחד אין בעיה כזו, ולא צריכה להווצר בעיה כזו.

בהצלחה רבה.