מוזיקה בספירת העומר לצורך שידוך

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים
שאלה לי בבקשה בעניין שמיעת מוזיקה בספירת העומר לצורך שידוך
למשל אשה מכירה איש העוסק במוזיקה והוא גם מצדו מבקש ממנה להקשיב לאומנות שהוא עוסק בה, וגם היא מצדה רוצה לשמוע לפחות פעם אחת גם על מנת לכבד וגם על מנת להכיר אותו טוב יותר כי מה שאדם כותב יכול לנבוע מעמקי ליבו ונפשו,
אז האם מותר לשמוע אבל רק על מנת להכיר, לא לשמוע הרבה פעמים ולהנות מזה (בכל אופן אם המוזיקה טובה אז גם בפעם אחת יש הנאה)

תשובה:

שלום רב

אני חושב שאם רוצים לקיים חיים יהודיים אמיתיים צריך כבר מהרגע הראשון להשתת את החיים על ערכי התורה ודקדוק ההלכה. לחשוב שניתן להכיר אדם על ידי האזנה למוזיקה שלו נראה לי הזוי לגמרי, ולכבד, אדרבה הכבוד הגדול ביותר להגיע להסכמה יחד שעומדים על עקרונות הדת ובעזרת ה' לאחר ימי הספירה נשלים את החסר.

בהצלחה רבה והחלטות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום לכבוד הרב ותודה על התשובה
    בכל אופן אבקש שתסביר לי למה זה הזוי לגמרי? (אגב איזו מין התבטאות זו לרב, זה ממש מזלזל}
    ולהפך זה ידוע שבאומנות של אדם נמצאים הדברים ממעמקי נפשו , הרגשות שלו ואף דברים מהתת מודע

  2. אני מתנצל אם זה היה נשמע מזלזל ממש לא לכך היתה כוונתי. כוונתי היתה שיש להתמקד במידותיו ואישיותו כפי שהם משתקפים במעשיו הליכותיו ודיבורו, מוזיקה אמנם באה ממעקי הנפש אבל היא לא מלמדת עליו כלום אא"כ את מדברת על המובן המאוד רחב, כלומר האם הוא נמשך למוזיקה שקטה ועמוקה או תוססת רועשת וריקה, אבל אני מניח שאין כוונתך לחילוק גס כזה, ממילא בתוך אותה מוזיקה נשמתית להבחין מה אישיותו לפי מה שמצליח להפיק מהכלי נראה לי שלא ניתן וזה יותר דמיון, ולדעתי יש להתנתק מדברים שאינם ניכרים היטב ולהמתקד בבדיקה הטבעית והפשוטה יותר.