למה ללמוד סדר קדשים?

שאלה:

למה צריך לדעת איך בדיוק מקריבים קרבן? הרי אין היום בית מקדש וזה נראה לי סתם בזבוב זמן ללמוד דברים שהם לא רלוונטיים

תשובה:

שלום וברכה

ראשית במהרה בימינו זה יהיה מאוד רלוונטי, אם לא נלמד מה נעשה? החפץ חיים הקים כולל מיוחד ללימוד ענינים אלו מתוך החשיבה הזו.

שנית שימי לב שזה מיישב מאוד את שאלתך הקודמת למה נשים לא לומדות תורה… נשים מאוד נמשכות לפן המעשי, מה יוצא לי מזה… לימוד תורה הוא עצם החיבור לחכמה האלוקית, ההבנה את רצון ה', הידיעה מה היא הדרך הראויה לעובדו וכו', הפן המעשי הוא רק חלק מהענין של עבודת ה'.

שלישית, אדרבה, חכמים אמרו שבזמנינו שאין קרבנות, כל הלומד פרשת עולה מעלה עליו הכתוב כאילו הקריבה וכו', כך שאדרבה, דוקא בזמנינו שאין לנו קרבנות יש להרבות בלימוד ענינים אלו שיעלה לנו כאילו הקרבנו, ומה נאה שדברים אלו נכתבים בימים אלו שכל עם ישראל מתחיל ללמוד סדר קדשים שהוא עניני הקרבנות.

אגב, זה הרעיון של אמירת פרשיות הקרבנות לפני התפילה בבוקר.

יום טוב ושנזכה לגאולה השלמה.