לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

להחנות במקום שעלול לקבל קנס, האם מותר…

שאלה:

בס"ד
שלום לרב, האם כאשר יש חוק מדינה כגון : אדם שמאוד ממהר, ומפניי שאין חניה הוא לוקח את הסיכון שעלול לקבל דוח חנייה, האם מותר לאדם לסמוך על הסיכון הזה ולהחנות במקום שלכאורה לא מיועד לחניה, או שהוא עובר עבירה ?

עוד דוגמא: שהתעכב שנסע באוטו ביום שישי, ומפאת תאונה או כל סיבה היו פקקים, מכיוון שנכנס שבת ואין חנייה כלל, הוא מעמיד את האוטו על מדרכה, ביודעין שכנראה יכול לקבל דוח גדול. האם מותר לו?

אבקש מהרב להפנות למקור בבקשה.
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

לעבור על הסדרי חנייה אינו איסור\עברה הלכתית, אלא הנהגה לא רצויה, לא ראוי להפר את הסדר של חניות שנעשה לטובת הציבור.

פוסקי זמנינו דנים עד כמה חייב אדם לציית לחוקי מדינת ישראל בדברים הנוגעים לכלל, אבל ברור שלא ראוי להפר את הסדר הטוב, כאשר מטרת החוקים היא טובת הכלל.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ולכן במקום דחק כגון שנכנס השבת, או כל דחק אחר מותר לקחת את הסיכון כל שאינו חוסם את הכביש, שאז בכל מקרה צריך לגרור, אבל אם עומד בצד במקום שאינו מפריע, ורק שיש איסור חנייה, יהיה מותר.

    נכון?