השתתפות אבל בחתונה של אחיינית

שאלה:

שלום רב,
אבי נפטר לפני כשלושה חודשים ואחיינית מתחתנת באוגוסט 2018.
החתונה לא נקבעה מראש.
שאלות:

1. האם מותר לי להיות בכל האירוע עד הסוף לרבות החופה?
2. האם מותר לי לאכול באולם?

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני אסור לאב בתוך השנה להשתתף בשמחות. אולם אם מדובר בקירבה מיוחדת ונוכחותך תחסר וכו', אתה יכול להשתתף על ידי שתשמש קצת כמלצר, ואת הסעודה תאכל בשולחן צדדי לא ביחד עם כל החוגגים. אבל שוב, אין להקל בזה אלא באופן שהקשר ביניכם מאוד קרוב.

בשורות טובות ושלא תדעו צער.

מקורות:

ראה שולחן ערוך סי’ שצ”א ס”ג ברמ”א ובשערי תשובה שם, ובמהרשד”ם יו”ד סי’ ר”ב ובשו”ת מלמד להועיל יו”ד סי’ קמ”ג. וראה בדברי סופרים פרק מא סעיף מא-מה מה שהביא בדין זה.