לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הדלקת נרות שבת – אכסנאי

שאלה:

שלום רב
זוג שהלכו לישון לבית ההורים בשבת, ויש להם חדר מיוחד בשבילם, מדוע צריכים להדליק ולברך שם בחדרם המיוחד, הרי דעת כמה פוסקים [שש"כ, אול"צ ועוד], דאורח שאוכל סעודת שבת, נחשב סמוך על שולחנו, וא"כ כמו דבני ביתו הסמוכים על שולחן אביהם לא מדליקין בחדרם אפי' שהוא מיוחד להם, כמו כן היה צ"ל בכל אורח שיש להם חדר מיוחד והוא סמוך על שולחן בעה"ב.
בבקשה נא לשלוח מקורות על התשובה, תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

בשונה מבני הבית שהם טפלים לבעל הבית בנר מעצם היותם בני ביתו, אורח צריך להשתתף בנר בעל הבית בפרוטה, אלא אם כן מדליקים עליו בביתו, הכל כדיני אכסנאי בחנוכה, ולכן אם יש לו חדר מיוחד אינו טפל כלל לבעל הבית ומדליק בברכה, ראה בענין זה בשו"ע סי' רסג סעי' ו-ז ובמשנה ברורה שם.

אני מניח שאינך ידידנו היקר הדיין דאצלכם, אלא בן דודו החשוב הקרוי אף הוא בשם הסב הדגול זצ"ל, מסור פריסת שלום לבן דודך ממני ומשאר בני החבורה… בן דודך החשוב רבי אברהם ק' שליט"א עושה הרבה חיל בארץ הקודש ועדיו לגדולות, נא מסור זאת לדודך – חמיו…