שטר תנאים שהאבא לא נמצא

שאלה:

בנוסחאות של שטרי תנאים תמיד מוזכרים אביו של החתן ושל הכלה העומדים מצד בניהם ובנותיהם. במקרה שהאבא איננו האם מותר להזכיר האם העומדת מצד בנה או בתה?

תשובה:

שלום רב,

בודאי. שטר התנאים זה סוג של התחייבות הצדדים לדאוג למלבושי החתן והכלה ושאר הנידוניה וכו'. הן מצד החתן והן מצד הכלה. מי שמתחייב מצד החתן הוא המופיע בשטר התנאים מצידו, ומי שמתחייב מצד הכלה הוא המופיע מצידה. זה יכול להיות אם הכלה או החתן או אפילו מישהו אחר.