ספרדי להשתתף בנישואין של אשכנזי בל"ג בעומר

שאלה:

שלום לרבנים האם ספרדי יכול ללכת לחתונה של אשכנזי שמיתחתן בלג לעומר? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

מותר להשתתף בנישואין אלו כיון שהם מתחתנים בהיתר.

מקורות:

עי’ בשו”ת אגרות משה (או”ח ח”א סי’ קנט) שביאר כי האיסור להתחתן בימי ספירת העומר הוא על החתן והכלה, ולא על שאר המשתתפים, ולכן הנוהגים אבלות בימים מסויימים מותר להם להשתתף בחתונה שהחתן והכלה אינם נוהגים אבלות, לדוגמא, מיום ל”ד בעומר שהספרדים נוהגים להתחתן בימים אלו, מותר לאשכנזים שאינם נוהגים להתחתן להשתתף בחתונתם.

עוד הוסיף שם באגר”מ (ד”ה והנה החת”ס) “ומשמע שאף בעבר ונשא (=באיסור) שרשאים הקרואים לשמח עמו דהא איתא בש”ע סעי’ א’ שאם קפץ וכנס שאין עונשין אותו ואם יהיה אסור לילך אל הסעודות ולשמחו אין לך עונש גדול מזה”. אולם בספר הליכות שלמה פסירת העומר (פי”א אות יט) גם כתב שמותר לאשכנזים להשתתף בחתונתם של ספרדים לאחר ל”ד בעומר, אולם בהערה 70 הובא בשם הגרש”ז אוירבך שאם בחור היה מתחתן בזמן האסור, ובדאי הוא לא היה מניח לחברים להשתתף בשמחתו. אבל לא ברור שזה מעיקר הדין, ואפשר שהנאמר הוא רק כדי לחדד את ההבדל בין נישואין באיסור לבין נישואין בזמן שלחתן והכלה מותר.