גרימת נזק ע"י תינוק

שאלה:

שלום וברכה ,
יש לי תינוק בין 2.5 במעון, הודיעו לי מהמעון שהילד שלי "הצליח" לקחת את הטלפון נייד של המטפלת ממקום גבוה והשליך אותו עקב כך הטלפון נשבר וניזוק , מה הדין לכך?

תשובה:

שלום וברכה,

קטן שהזיק פטור מתשלומים. ממדת חסידות ראוי שישלם בגדלותו על נזקים שעשה בקטנותו, אך דוקא על נזק של קטן שיש בו דעת, אבל קטן בגיל שנתיים וחצי שאין בו דעת אין צריך הקטן לשלם אפילו ממדת חסידות.

הורי הקטן אינם חייבים לשלם כלל על נזקים שעשה. ולכן אין ההורים צריכים לשלם על נזקים שעשה הילד, וכ"ש שמדובר בתינוק שאין בו שיקול דעת להבין את מעשיו.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן שמט ס"ג ופת"ש ס"ק ב.