בגד לבן בשבעה נקיים / ספק כתם גדול הנחשב ראייה

שאלה:

שלום וברכה,
יש לי שאלות נוספות בנידה שאני צריך לדעת (בנוסף לשאלות שכבר שאלתי)
א. בשבעה נקיים מתי אפשר להפסיק ללבוש לבן ? אשה שבדקה (פעם שניה) ביום השביעי מוקדם בצוהריים, צריכה אח"כ להמשיך ללבוש לבן עד שמתכוננת לטבילה או שכשגמרה הבדיקות יכולה לעבור לצבעוני ? ומה הדין אחרי שחפפה בדרכה למקווה, צריכה עדיין ללבוש לבן ?
ב. אשה שראתה כתם על דבר שלא מקבל טומאה והכתם כבר איננו, ויש ספק אם היה גדול מאוד שכבר חוששים להרגשה או שלא היה עד כדי כך. מה הדין ?
ג. תוך כמה זמן צריך להראות לרב מראה שיש לי לגביו ספק ? אפשר להראות גם אחרי כמה ימים ?
יישר כוח גדול !!!

תשובה:

שלום וברכה

את הבגד הלבן לובשים עד שמסיימים את הרחיצה לפני הטבילה ממש, בסוף היום השביעי. כל עוד לא שקעה השמש אין ללבוש צבעוני.

אם הספק הוא שמא היתה ראייה גמורה הרי שזה ספק דאורייתא ויש להחמיר בלי ספק.

לכתחילה לא כדאי לחכות יותר מידי כי הכתם משתנה, אבל בדיעבד שהמתינו יש להראות בדרך כלל הרב יוכל להבחין גם אחרי כמה ימים.