אור במהלך תשמיש

שאלה:

שאלה בטהרת המשפחה-אם במהלך התשמיש יש טיפת אור שנכנס לחדר כתוצאה מתריסים ברמה נמוכה-האם הכוונה ל משמש לאור הנר?

תשובה:

שלום רב,

לא. אם האור אינו ישיר אין בעיה. כלומר, אור שבוקע מאחורי מחיצה אין בזה בעיה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ומה הדין אם האור יוצא מתחת כיסוי לדוגמא אם מכסים תאורה אם מגבת וזה לא אטום לגמרי דהיינו שהבגד מכסה את הכל אבל האור חודר מתחת המגבת.

  2. ראה רמ"א סי' רמ סעי' יא: שכופה כלי על הנר. ומדובר שם שאינו כופה לגמרי באופן שאין אור כלל, אחרת מה החידוש. ומעבר לכך, באופן זה הנר כידוע יכבה מיד.