לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שכחתי יעלה ויבא

שאלה:

שלום רב לכבוד הרבנים

אירע לי בראש חודש שבתפילת ערבית לא הזכרתי יעלה ויבא. הדבר קרה לי בעבר בראשי חודשים נוספים
קראתי כי מובא בכף החיים אות יט כי הדבר אינו סימן טוב והדבר מדאיג אותי.
מה הכוונה בדברים אלו? האם יש מי שחולק על כך? האם ניתן לעשות משהו על מנת לשנות זאת? ובנוסף, רציתי לשאול האם דברים אלו אמורים גם במי שעקב שהיה טרוד במחשבה שכח יעלה ויבא?
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

דבריו אמורים רק למי שמתפלל בכוונה ובתשומת לב ראויה, כאן השכחה ברורה, המחשבות בורחות לנו, מתחילים שמונה עשרה ופתאום מוצאים שאנחנו בעושה שלום… זו בעיה אמיתית אבל לא על זה דיברו… העיקר להתחזק בכוונה בתפילה שהיא המתנה הכי טובה שיש לנו, לדבר עם המלך!