עניית קדושת כתר בראש חודש עם תפילין

שאלה:

1 האם ישנה דעה שאומרת שאדם שאיחר לתפילת ראש חודש ונמצא בברוך שאמר בזמן שהתפילין על ראשו… ובזמן שהציבור נמצא בקדושה של מוסף (כתר יתנו..) ללא תפילין צריך לצאת מבית הכנסת? כדי שלא ימצא בבית הכנסת עם תפילין של ראש בזמן שאומרים כתר יתנו?
2. לפי הרב עובדיה זצל, מה הנוסח הנכון של תפילת תקע בשופר גדול…?

תשובה:

שלום וברכה

  1. אין צד שיוצא מבית הכנסת, למה להפסיד חלילה קדושה… אלא שבשערי תשובה סי' כה ס"ק טז כתב שמסלק את התפילין של ראש לצד שלא יהיו במקומם באמצע הראש, ואת השל יד מכסה בכתונת, ועונה קדושה.
  2. אינני בקי בנוסחאות השונות, ראה בסידור חזון עובדיה, אי מניח שנכתב על פי דעתו של הגר"ע יוסף.