מותר לקנות סמארטפון כדי לעבור מספרים ולזרוק אותו לפח מיד?

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: מי שיש לו הכרטיס SIM של טלפון שיש מספרים שהוא צריך וטירחה גדולה לו להקליד כל המספרים שוב פעם ביד, מדובר במאות שמות אנשים, ועכשיו משתשמש בטלפון שאין לו הכרטיס SIM ולא הספיק לעבור כל השמות ואין לו הטלפון הישן שהיה לו כדי לעבור השמות.

אם לא ימצא טלפון פשוט יד שניה בזול רק כדי לעבור האותם מספרים שצריך, כיון שיש לו מספרים מן חברות טלפונים שונים זה צריך להיות פתוח מבחינת שימוש חברות, ואם לא מצא טלפון פשוט שמאפשר לעבור מספר, האם מותר לקנות סמארטפון יד שניה ממש במצב כמעט שבור שזול ביותר רק כדי לעבור האנשי קשר שיותר קל בדרך טלפונים כאלה ווב שבדיעבד אם לא מצא הטלפונים פשוטים? ואחרי העברה תקף ישליך לזבל.

הסיבה שרוצה השואל לדעת גבי סמארטפון הוא כי דרכו ודאי יעבורו המספרים בקל, ובטלפונים הזולים הוא לא מכיר טוב ויכול להיות שיקנה אחד שלא יעשה את זה או שלא ימצא אלו שפתוח לשים כרטיס של כל חברה או אם ימצא יעל לו הרבה.

מחקים חוות דעת.

ברכה והצלחה

תשובה:

מותר.

בהצלחה.