מה לעשות עם סחורה שקיבלתי מסוכן שנעלם

שאלה:

שלום רב
תודה על כל העזרה המהירה
עבדתי עם סוכן אלקטרוניקה לפני הרבה שנים ולא שילמתי על הסחורה כנראה הוא פשט רגל ואין לי מושג אייך להשיג אותו מה אני עושה עם הסחורה שנשאר אצלי ?

תשובה:

שלום וברכה,

הסחורה גהיעה לידך כדי להמכר, לכן מותר לך למכור את הסחורה, ואף להשתמש במעות ובתנאי שתרשום את הסכות שאתה צריך להעביר לו, והרשימה תהיה בפנקס שישמר לזמן רב, וכאשר תאתר אותו תשלם לו.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ רסז סעיף כא מבואר שאם מצא אבדה שחייב בהשבתה והדבר מצוי לקנותו בשוק, יכול למוכרו ולרשום את המחיר שקיבל, עד שימצא את הבעלים כדי להשיב להם. ומוכח שכל מציאה שיש בה סימן ולא מאתר את בעליה, או ממון של חברו שהגיע לידו וקשה לו לשמור את הממון בביתו, יכול לשום את דמיו, וירשות את שווי הממון בפנקס, במקום שיעמוד שם ימים רבים, וכאשר ימצא את בעליו ישלם לו את שוויו.