לצאת באמצע הרצאה

שאלה:

אם אני נמצא בהרצאה או שיעור או משהו שאנשים מוסרים לקהל.
ואני מעוניין לצאת באמצע מסיבות שעימדי.(לא לשירותים וכד', אלא לצאת לגמרי)
אך אני חושש – שאנשים יפרשו את היציאה שלי שהמרצה לא מעניין/משהו לא בסדר איתו/ההרצאה משעממת וכו', ואז אני נכשל באבק לשון הרע, וכן אולי בהלבנת פני אדם ברבים שייתכן וירגיש התכווצות בשל היציאה שלי. האם אני צודק, ואיך עליי לנהוג?

האם אני יכול לתלות שאנשים יחשבו שאני יוצא אולי לשירותים או לסידורים?
ואם בכל זאת נניח המרצה נפגע ממני, האם יש זבה חובה שלי אליו כלפי שמיא, או שגם כלפי שמיא אני נקי והוא היה צריך לדון אותי לכף זכות, כל עוד לא פירשתי מעשיי בוודאות שאני יוצא עקב מום שמצאתי בו או בדבריו?

אם כי פעם שמעתי כמדומני שיש בעיה ביציאה משיעור מחשש שמוסרו ייפגע.

תשובה:

שלום וברכה

זה מקובל ונורמלי, ואם יש לך צורך דחוף אתה יכול לצאת. כמובן אם אתה יודע מראש שתזדקק לצאת שב ליד הדלת ואל תעשה דרמות מיותרות…

ערב טוב.