כספי מעשר תמורת הצעה עסקית

שאלה:

שלום לכבוד הרב
חתני אברך יקר השוקד על לימודו בכולל הציע לי הצעה עסקית נאה
האם מותר לי לתת לו בתמורה את כספי המעשר זה לא שאני חייב לתת לו משהו בתמורה אלא זה יהיה יפה מצידי והוא אברך כולל אז כמו שתי ציפורים ביד

תשובה:

שלום וברכה

אם אכן אין מחוייבות לתת שום דבר, ואתה פשוט מחפש הזדמנות לתת לו מתנה ודאי אפשר מכספי מעשר, אבל אם מתבקש לשלם לו וברור שמוטל עליך מבחינת המנהג לעשות זאת, אף שהוא לא יכול לתבוע את זה בבית דין, אבל ברור שכך עושים, זה כבר בעיה…