האם מותר להמשיך להשתמש באופיס אחר גמר הרשיון

שאלה:

בס"ד
במחשב הפרטי שלי מותקנות תוכנות אופיס (וורד, אקסל וכו') תחת רשיון של מקום העבודה.
לאחרונה הודיעו לי שפג תוקף הרשיון ושלכן אסור לי להמשיך להשתמש בתוכנות אלו.
בפועל שום דבר לא נחסם לי במחשב והתוכנות קימות. האם אכן אסור לי להשתמש בוורד ושאר התוכנות של מייקרוסופט שבמחשב שלי?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הבעלות של התוכנות הינם בעלות של גויים, נחשב הפקעת הלוואתו, והפקעת הלוואתו מותרת בגוי. אם יש חשש חילול השם שידעו שמשתמש ללא תשלום אסור.

בהצלחה.

מקורות:

ראה נתיבות סימן קצד ס"ק ז שפקדון של גוי שבא ליד ישראל בהיתר, והגוי לא יודע שהפקדון בידו, אין הישראל חייב להשיב לו, ודינו כהפקעת הלוואתו המותרת בגוי. וכמו כן במקרה הנ"ל שקיבל את השימוש כדין, אינו חייב להשיב אח"כ את המגיע לו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כהמשל לתגובתו של המגיב: האם יש בעלות ממשית, או חלק מזערי במניות. אם יש חלק מיעוט במניות, האם נחשב לבעלות?