שתי שאלות לגבי מציאה שאין לה דורש

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים
מצאתי בביניין בו אני גר משאבת אופניים. ללא סימנים ממש מלבד שריטות של שימוש רגיל
תליתי שלט במעלית הביניין. לאחר כמה זמן אוכל להישתמש במוצר אם לא יגיע הבעלים (יש סיכוי שהיא הופקרה אך אני לא בטוח בזה)
שאלה שנייה
לפני כמה חודשים שלחתי שעון לתיקון לא הסכמתי למחיר התיקון ולכן השעון חזר אלי. לאחר מכן לקחתי את השעון למעבדה אחרת וכניראה שהמעבדה הראשונה שכחה סוללה חדשה בשעון כניראה לבדיקה. כייצד עלי לנהוג כאשר איני יודע למי בדיוק החנות שלחה את השעון למעבדה הראשונה כך שאין לי איתם קשר ישיר.

תשובה:

שלום וברכה,

על שאלתך ראשונה לגבי המשאבה, אם אין בזה סימן הינך יכול לזכות לעצמך מיד כשמצאת, וודאי טוב עשית שהחמרת להכריז, אך כאשר אתה רואה שאין דורש, הינך יכול לזכות בה, מתי שתחפוץ.

בקשר לסוללה שנמצאה בשעון, אתה צריך לברר בחנות ששלחו לתיקון שיאמרו לך מי הם המעבדה ששולחים אליהם. במקרה ואין אפשרות להגיע אליהם, אתה צריך לרשום לעצמך את שווי הסוללה, ולהניח במקום שישתמר ימים רבים.

בהצלחה

מקורות:

ראה עלון המשפט גליון מספר 73 שמביא שכאשר קל לקנות את החפץ שמצא, מותר למוצא לקחת לעצמו ולרשום בפנקסו. ובמקרה שלך הינך נחשב לשומר אבדה, והיות והסוללה מיועדת למכירה, מותר לך להשתמש בה ולרשום שכאשר תאתר את בעליה תשלם את כספו.