רב שאומר שאין צורך לסנן אינטרנט

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: אחד ששאל רבו האם סמארטפון צריך פילטר או לא, ואמר ממול אנשים שאינו צריך, ושזה רק בישראל, שכאן בארצות הברית לא ישבו ביחד רבנים לדבר על זה, ושיש הרבה מהרבנים שכשבאים על כינוס שיש להם סמארטפון בלי פילטער ולכן אין צרוך בזה, ושאנשים לא יעשו עולה ואין צורך של פילטר.

מה שודאי לא נכון כלל, אולם אדם מכובד, וכששאלו אז תשאל רב פלוני הגדול העיר מה יענה על זה, לא אמר שתק.

האם התלמיד לא עשה כרבותיו נחשב כחולק על רבו?

לא נראה כיון שרבו טועה ומה שכתוב בש"ע שם, שאם ישב בדין תלמיד ורבו טועה יכול בכבוד לשאול הלא כתוב כך וכך בכמרא וכו' ויבין שלא נכון. כל עוד שהכל עשוי בכבוד רב בלי לפגוע בכבודו.

מ"מ הבאתי השאלה לקבל חוות דעת מכם.

ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה

אדם שאינו מבין שחובה לעשות סינון לאינטרנט באמת אינו ראוי לשמש ברבנות, ממה נפשך, או שאינו מבין בכלל מה יש שם ומה קורה בעולם הזה, וממילא אינו מתאים להנהיג ציבור, או שאינו ירא שמים.