טיפת חלב על כלי חרס בשרי קר

שאלה:

מה הדין כאשר נפלה טיפת חלב אחת מסיר שרתח על כלי העשוי מחרס (עבה במיוחד) בשרי שהיה קר וללא תבשיל. לפי המובא ברמא סימן צב בדין טיפת חלב נחשב לכלי שני שאוסר רק כדי קליפה.

תשובה:

שלום וברכה

גם אם זה נאסר רק כדי קליפה עדיין היא צריכה הכשרה ולא ניתן להכשיר צלחת חרס, אבל מדברי החכמת אדם סי' מה סעי' ט נראה שהכשיר באופן זה, וע"ע ש"ך סי' קה ס"ק ה שנראה מדבריו שבמקום הפסד ודאי יש להקל. כמובן אם הצלחת היתה חמה הדין היה שונה לגמרי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. א. ישר כח גדול על התשובה.
    רציתי לברר את חוות דעתכם האם ניתן לומר שמכיון שזה נאסר רק כדי קליפה ומטיפה אחת, האם יהי מותר לבשל בזה ואז הטיפה תתבטל השישים וזה לא יחשב כמבטל איסור לכתחילה כיון שהבליעה היא כבר פגום. או להשאיר לשימוש פרווה והיות שבשעת הבליעה היה הכלי אינו בן יומו מותר?

  2. הסברא הזו סותרת את הגזירה שגזרו חכמים בשאינו בן יומו אטו בן יומו, שאם כן תמיד נתיר כלי שאינו בן יומו כיון שאינו אוסר את המאכל…