התפילות לא נענות?

שאלה:

אני מרגישה כל פעם שאני מתפללת שה' בכלל לא מקשיב לי כנראה בגלל שאני רשעית ולא מגיע לי כלום חוץ מצער אני לא רוצה לחיות כל כך רע לי בחיים האלה

תשובה:

צריך להשקיע מחשבה בכל הטוב שאופף אותנו. הטבע שלנו תמיד להתמקד במה שכואב לנו ולא להרגיש כמה טוב גם כן מתלווה אלינו… ידוע האמירה שרק כאשר הרגליים כואבות מרגישים שבכלל יש רגליים… מה שניתן לנו נראה לנו טבעי, ומה שחר נראה לנו כל העולם, ומכאן החשיבה השגויה. מלבד זאת הקוצר רוח שכבר דיברנו עליו… חזקה על תפילה שאינה שבה ריקם ובעזרת ה' קרוב היום בו תמצאי לך את בעלך לעתיד. העיקר עכשיו להתחזק במידות טובות ועבודת ה' כדי להיות ראויים להקים בית טוב.

בהצלחה.