קניית נעלים בספירת העומר

שאלה:

שלום,
האם מותר לכתחילה לרכוש היום נעליים, בימי ספירת העומר?

2. האם זה משנה אם אני רק מזמין אבל אחדש ואקבל אותם רק לאחר ל"ג בעומר?

3. ומה הדין אם הייתי נוהג לא לרכוש דברים חדשים מאחרי פסח עד ל"ג בעומר, כי חשבתי שכך ההלכה, האם צריך התרת נדרים או לא?

תודה.

תשובה:

שלום וברכה

על נעליים לא מברכים ברכת שהחיינו ולכן אין בעיה לרכוש בימי הספירה, כיון שהנהגתך היתה בטעות [אמנם התרומת הדשן החמיר בכך אבל ודאי אילו היית יודע שזו הנהגת יחיד וכל הפוסקים מתירים לא היית מחמיר בכך] אין צורך בהתרה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה המהירה והמושלמת.

    רק רציתי לשאול:

    א. אבל, בעמוד הזה http://din.org.il/2018/04/02/חידוש-בגד-בספירת-העומר/#comment-59357 כתבתם שכן צריך התרת נדרים. מעיקרא מאי קסבר והשתא מאי קסבר?

    ב. אם זהו דבר שכן מברכים שהחיינו, האם מותר לרכוש ולחדש בשבת, או אסור, ואם אסור מתי יהיה מותר לקנות ולחדש?

    יישר כוח.