נאמנות אדם חילוני על כשרות מאכל

שאלה:

האם ניתן לסמוך על אדם חילוני שאומר שהאוכל שהוא כשר? למשל בשר על האש וכו'..
האם יש בזה כללים על מי מותר לסמוך ועל מי לא?
קרה לי כמה פעמים שאדם חילוני אמר לי על מאכל שהוא פרווה ושמעתי אחרי זה שהמאכל חלבי ואכלתי אותו לאחר בשר

2.האם מותר לעבוד שמשלמים משכורת במזומן ?

תשובה:

שלום וברכה

  1. ברור שאדם חילוני אינו נאמן. כך נפסק בשו”ע יו”ד סי’ קיט שהחשוד על הדבר אינו נאמן בו. בנוסף, אם הוא מחלל שבת בודאי שאינו נאמן להעיד על הדבר אם הוא אסור או מותר.
  2. מותר לעבוד בעבודה הנ"ל, אתה לא אחראי על חובות הדיווח של המעסיק שלך.