אדם שאינו שדכן שעשה שידוך האם מגיע לו דמי שידוך וכמה

שאלה:

שלום
אישה {לא שדכנית מקצועית} הציעה לבחורה שידוך עם הגיס שלה, האם יש חיוב בדמי שדכנות.

תשובה:

שלום וברכה,

אשה לא מקצועית שעשתה שידוך מגיע לה דמי שדכנות, כיון שעשתה פעולה מושלמת שבעליה נהנים מכך, וצריכה לקבל שכר כשדכנית מקצועית – כפי המחיר שנותנים לשדכן.

כיום נוהגים לתת דמי שידוך גם לקרובים מדרגה ראשונה – לאח ודוד שעשו שידוך, למרות שבדורות הקודמים לא היה נהוג לתת דמי שידוך לקרוב מדרגה ראשונה. ולכן מגיע לאותה אשה דמי שדכנות, למרות שמדובר בגיסה.

בהצלחה, ובמזל טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום,
    ראה ביאור הגר"א חו"מ סימן פז ס"ק קיז, ושידוך נחשב כשדה העשויה ליטע, ודינו לקבל מעות כדין שדכן שנשלח לכך. ואם כשעשה את השידוך דעתו הייתה לעשות בחינם ולא ליטול מעות, אלא למצווה, אינו זכאי לקבל שכרו. אבל אם עשה בסתם ולא חשב על המעות, אפילו שכיון לשם מצווה, מותר לו ליטול את שכרו, כמבואר בנתיבות סימן יב.