טעימת רוטב בשר בלי לבלוע – המתנה 6 שעות

רבני בית ההוראה
כ"ט ניסן ה'תשע"ח

שאלה:

נגעתי בשניצל חם מאוד ואז מצצתי את השמן שהיה על האצבעות וירקתי מהר כי לא רציתי להתבשר. האם זה נקרא שאני בשרית או לא?

תשובה:

שלום וברכה

אם לא בלעת את לא בשרית.

בטור בסי’ פט מביא שני טעמים לדין המתנת 6 שעות בין בשר לחלב, או מחמת הבשר שבין השיניים, או מחמת שומן הבשר שבחיך, שני הטעמים האלו לא שייכים בטעימה כזו שאין בה בליעה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *