טעימת רוטב בשר בלי לבלוע – המתנה 6 שעות

רבני בית ההוראה
כ"ט ניסן ה'תשע"ח

שאלה:

נגעתי בשניצל חם מאוד ואז מצצתי את השמן שהיה על האצבעות וירקתי מהר כי לא רציתי להתבשר. האם זה נקרא שאני בשרית או לא?

תשובה:

שלום וברכה

אם לא בלעת את לא בשרית.

בטור בסי’ פט מביא שני טעמים לדין המתנת 6 שעות בין בשר לחלב, או מחמת הבשר שבין השיניים, או מחמת שומן הבשר שבחיך, שני הטעמים האלו לא שייכים בטעימה כזו שאין בה בליעה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים