הפסק טהרה בזמן מקלחת – המתנה בין רחיצה לבדיקה

שאלה:

בסד
שלום
עשיתי בדיקת הפסק טהרה בזמן המקלחת ושכחתי לבדוק שוב אחרי חצי שעה הבדיקה תופסת או שצריך להתחיל את הספירה מחדש

תשובה:

לא הבנתי מה הכוונה אחרי חצי שעה, אין צורך לבדוק אחרי חצי שעה. כאשר עושים רחיצה פנימית יש להמתין לכתחילה רבע שעה, ובדיעבד די אפילו בכמה דקות, אבל אם הבדיקה נעשתה מיד ללא המתנה כלל היא לא מועילה. אבל אם הרחיצה היתה רק חיצונית ולא היה המתנה זה בסדר. אם היה מוך דחוק כל זמן בין השמשות גם יש לסמוך להקל.

מקורות:

ראה חזון איש סי’ פא, וע”ע שו”ת מהרי”ל דיסקין סי’ פא, ושו”ת אגרות משה ח”ב סי’ עא. הוראה זו שאם הניחה מוך דחוק יש להקל היא הוראתו של הגרי”ש אלישיב, וכן נראה פשוט מסברא, שכן הטעם לחומרא זו הוא משום שכך דרכה של אשה שאינה שופעת דם כל הזמן, משא”כ כאן שהמוך היה באותו מקום כל בין השמשות.