צירוף סל להפרשת חלה

שאלה:

איך מפרישים חלה כאשר יש 2 קערות על השולחן ובתוך כל אחת מהן בצק בשיעור של 2 קילו?

תשובה:

שלום וברכה

הטוב ביותר הוא פשוט להוציא מאחת מהן את הבצק ולהניח על הבצק השני ולהפריש משניהם יחד [צירוף סל]. המיקל לעטוף את שני הכלים יחד במגבת כשהם פתוחים מלמעלה ולהפריש משניהם יחד גם יש לו על מה לסמוך, אבל עדיף האופן הראשו כיון שזו מחלוקת. אם לא מצרפים, למנהג הספרדים לברך על 1.6 ק"ג ניתן פשוט להפריש מכל אחד בנפרד, אבל מומלץ יותר לעשות באופן הנ"ל לחשוש לשיטת החזון איש ששיעור הפרשת חלה הוא 2.25 ק"ג.

מקורות:

בדרך אמונה פ”ו הל’ טז הביא מבעל הקהילות יעקב שכאשר שמים כמה כלים בתוך כלי אחד הכל מצטרף, כ וכן נראה בערוך השלחן סי’ תנז סעי’ ד. אמנם בשמירת שבת כהלכתה מפקפק בכך בשם הגרש”ז אויערבך [פרק מב הערה לט], אבל ראה בדרך אמונה שם בשם הגרי”ש אלישיב שכל החומרא היא רק בכלים ממש, אבל שקיות ניילון בכלל לא חוצצות, וכן נראה בשש”כ שם, לכן אם הבצקים לא בכלים אלא בשקיות יש יותר לסמוך להקל.