עובד במכולת שיכל למנוע מלוקח שלא יגנוב מוצרים

שאלה:

שלום הרב .
אני עובד במכולת , ראיתי בעבודה שלקוח ידע כמה חפצים הוא לקח , ואמר את הסכום לקופאי אבל הסכום לא היה מדיוק, ובוודאות שהלקוח שיקר בכוונה בכדי לחסוך בכסף . שמעתי את זה ולא הערתי ללקוח . האם עליי לשלם את אותו הסכום למכולת ?

תשובה:

שלום וברכה,

מצד חובת השבת אבדה היה עליך חובה להעיר ללקוח, או להודיע לקופאי שהלה גונב מוצרים. אמנם אין על עברת האיסור חובת תשלום, ולכן כאשר לא עשית את המוטל עליך אינך צריך לשלם על ההפסד.

בהצלחה.