שיחות פרטיות בטלפון בזמן עבודה

שאלה:

שלום רב!
האם מותר לעובד לשוחח שיחות פרטיות בטלפון בזמן עבודה?כולל שיחות מהמשפחה ילדים בעל אמא.
האם יש גזל כלפי המעביד?

תשובה:

שלום רב,

עובד רשאי לשוחח עם אשתו וילדיו באמצע העבודה באופן המקובל בקרב העובדים. כלומר, אין צורך להתנזר לגמרי משיחות, ולא שייך לקיים שיחות ארוכות בקביעות. הכלל הוא שכאשר אין סיכום מפורש עם בעל הבית בנושא זה או בכל נושא אחר, מה שמחייב את הצדדים הוא מה שמקובל אצל המעסיקים והעובדים.