עלייה לקבר ביום שישי

שאלה:

שלום רב

יום האזכרה של השנה הראשונה על מות אמי חל ביום ו' באייר יום שבת. מה הדין לגבי עלייה לקבר.
מתי עולים האם ביום ששי או ביום ראשון. ואם ביום ששי עד איזה שעה . נאמר לי שאסור לעלות אחרי שעה 12 ביום ששי. האם נכון? מה קורה אם מאד רוצים לעלות אך עובדים ויכולים רק אחהצ ביום ששי.
אודה לתשובתך המנומקת.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

או מקדימים ליום שישי או מאחרים ליום ראשון, בכל מקרה אין לעלות ביום שישי לאחר חצות היום [בערך 12:30] אז הנשמות אינן עם זיקה לקבר וזה לא הזמן המתאים. גם אם עובדים אין לעשות זאת.

בשורות טובות.