הטעם בהרחקות בימי נדה

שאלה:

בסד
1)אם האישה או האיש צריך להעביר פלאפון אחד לשני. והיא בזמן נידתה ואילו אפשרות להניח. האם אפשר להעביר את הפלאפון אחד לשני?
2) איזו קירבה מובילה בהצעת המיטה בפני הבעל ומה זה משנה אם הוא נמצא או לא נמצא הרי הוא יודע שהיא הציעה את המיטה?

תשובה:

שלום וברכה

צריך למצוא את האפשרות להניח, אסור להעביר חפץ מידו לידה בימי נדה…

אנחנו לא יודעים לאמוד דעתו של אדם ויש לנו את הכללים שנתנו חז"ל, והם קבעו שכאשר האשה מציעה את מיטת הבעל בפניו יש בזה איזה יחס אישי שגורם קירבה.

על כל זה נאמר הנוטל עצה מהזקנים אינו נכשל! אנחנו כאן באתר נתקלים בלי סוף בשאלות של אנשים שנכשלו בימי נדה בקיום יחסים אסורים ולא יודעים ממש איך זה קרה להם, ותמיד אבל תמיד זה נובע מחוסר הקפדה על ההרחקות!

יום טוב ומוצלח.