האם ניתן לתבוע מהמעביד את נזקים שעשה העובד לאחרים

שאלה:

אני באמצע עבודתי ע"י המכונה ניזוק אוטו אחר מי חייב לשלם את ההיזיק העובד או המעביד

תשובה:

שלום וברכה,

עובד שתוך כדי עבודתו הזיק בידיו אחרים, אין המעביד חייב לשלם על כך, והעובד חייב לשלם. ורק אם ניזוק העובד יש לדון האם ומתי יש לחייב את העובד.

אמנם אם יש ביטוח למעסיק על תאונות עבודה שיגרמו מחמת העבודה, יש לחייב את המעסיק שיערב את חברת הביטוח שישלמו על נזקי העובד. והוא כתנאי בעבודה שהביטוח ישלם את נזקים שיבואו מחמת העבודה.

בהצלחה.