האם מותר לשתול שתיל צומח, בתוך עציץ עם חול משומש שהיה בו בעבר צמח?

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
קודם כל, רוצה להבהיר שכשאני אומר "עציץ" אני מתכוון כלי ריק ללא צמח. (כי אני לא בטוח מה ההגדרה של עציץ).
קניתי שתילים מוכנים שכבר צומחים של זעתר, לבנדר, ורוזמרין.
הייתי רוצה לשים את אחד מהשתילים החדשים בעציץ ישן שיש בו כרגע חול משומש, שהיה שתול בחול זה שבעציץ זה בעבר לבנדר שצמח יפה עד שהתייבש ומת.
האם זה מותר?
נראה לי ששאלתי בעבר שאלה דומה לגבי זרעים, אך לא לגבי שתיל מוכן שצומח כבר.
בנוסף, אם יש לי עוד עציץ ישן עם חול משומש בו, שהיה שתול בו לימונית. גם מותר לשתול בו את אחד מהשתילים החדשים?
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

אם יש חשש שעדיין יש בו זרעים מהשתיל הקודם אל תשתול שם מחשש כלאים בלי להחליף את האדמה, אבל אם אין חשש כזה, והוא כבר זמן רב יבש – מותר

בהצלחה.