גרושים מגבר שהתברר שהוא שכב משכבי זכר

שאלה:

כבוד הרב .
מקרה של זוג שנישא וכשלושה חודשים לאחר נישואים סיפר הבעל לאישה כי קיים יחסי מין עם גברים וגם עם זכר קרוב משפחה בעבר.
הודה בקיום אורגיות של גברים ואישה.
המשיך בקללות וגרש אותה מהבית ולבסוף פתח תיק ברבנות.
הזוג התגרש בבית דין רבני והזוג הסכים לגרושים בדיון נפרד בנושא הכתובה כדי למנוע סחבת ולאפשר לאישה לבנות חיים חדשים בהקדם.
במהלך הדיונים הוחלט שהגבר יעבור פוליגרף ונמצא דובר שקר גם בנוגע לקיום יחסי זכר – כלומר הגבר הודה שקיים יחסי מין עם זכרים.
בית הדין קיבל ההחלטה שהאישה זכאית לדמי כתובה אבל פסק שיעור של 20% מדמי הכתובה !!!!!
לציין כי לאחר הנישואים הגבר קיים יחסי חברה גלויים עם קהילת הסוטים בפומבי וגם דרש מהאישה להתלוות לחתונה חד מינית של חברותיו בזמן הנישואים.
האם במקרה קיצוני ופוגע כזה יכול בית הדין להקל על הגרוש ולקבוע סכום שבקושי כיסה את העלויות של עורך הדין ?, האם אין האישה זכאית למלוא כתובתה שהינה סבירה לימינו ובסה"כ 260,000 שח .
קראתי חומר רב ופסקי דין והבנתי כי לא רק שכופים גט אלא גם מבטלים נישואים כאשר הוכח שהגבר שכב משכב זכר.
אני לא מציין גורמים נוספים שרק מחמירים את התמיהה בנושא ושאלתי היא האם יש כתובת להפנות אליה את החומר הדיונים ופסק הדין לבחון כיצד יתכן שדינים יכולים להביא לזילות אישה צעירה כאשר יש הוכחה לכך שאיש שכב משכב זכר ביזה אותה וגרש אותה מהבית ופתח תיק גרושים.
לציין כי משפחתו משפחה עשירה ונוהגים לתרום לרבנים ידועים….

תשובה:

שלום רב,

כמובן שאנו לא יכולים לומר דבר על התיאור כאן, אין לנו מושג בטעות הצדדים, ואפילו אם נאמר לכם את דעתנו זה לא יועיל כלום, שהרי ביה"ד כבר אמר את דברו. ולדעתי הם גם אינם יכולים לחזור בהם. (יש איזה פרק זמן של מספר ימים שעדיין הם יכולים לעשות משהו, אבל לאחר מכן, חוקית הם כבר לא יכולים לעשות כלום אפילו אם הם סבורים שהם טעו. הברירה היחידה שנותר לכם הוא ערעור בביה"ד הגדול, אין לי מושג מה הם הטענות ומה הסיכויים לכן לא אוכל לייעץ לכם כלום.

הרבה הצלחה והעיקר שעכשיו האישה פנויה לחפש לעצמה זיווג הגון באמת!