תשלום עבור ספק נזק מועט

שאלה:

בת דוד שלי שכחה אצלנו משקפי שמש. בשעה שהרמתי אותם יחד עם עוד דבר-צעצוע שגם שכחו, הצמדתי את הצעצוע השני למשקפים, וראיתי שהידית של המשקפיים התעקמה. זה פלסטיק, לכן ככל הנראה זה יישבר בקרוב.
זה של ילדה קטנה.
האם אני מחויב להודיע על כך לדוד שלי, או שמסתמא היות ויגיד שטויות, הוא ימחול, אז אין צורך להודיע?
או שעל כל פנים אולי היה רוצה שאקנה חדש?כלומר- היה מצפה שאקנה חדש ואתן לילדה מתנה?

האם חייב להודיע/להציע תמורת תשלום?
זה לא קרוב שנעים לי לומר לו על כך.

דבר נוסף – אם חייב, האם אפשר באחד האירועים שלו לתת מתנה יותר גדולה, ובכך לצאת ידי חובה הסכום שאני חייב?

תשובה:

שלום וברכה,

תשלום עבור נזק קטן אם הוא דבר שאין דרך להקפיד, אינו חייב לשלם. ואם וא דבר שמפקיד חייב לשלם, אך אינו חייב לקנות חדש אלא לשלם את הקלקול הקטן שנעשה במשפקיים משומשות. והמחיר הוא קטן מאוד.

כאשר לא רוצה להודיע לניזק על הנזק מותר להוסיף את מעות הנזק למתנה שנותן בשעת שמחה, ובלבד שלא יאמר בפירות שנותן הכל מתנה אלא יתן בסתם.

מקורות:

שו"ע חו"מ שנה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ומה הדין פה- שהדרך להקפיד? על הנזק הזה? וגם- לא בטוח שזה נזק קטן, כי יכול להיות שלאחר פעם פעמיים שתלבש זה יישבר לגמרי, אם כי איני יודע עד כמה המשקפיים יקרות . אולי נע סביב 50 שח אני מניח

  2. ראשית זה לא נזק עכשיו, אלא יגיע נזק, לכן אין המזיק חייב לשלם על השבירה, אלא על הסדק שגרם להשבר, ואם המשקפיים שוות חמישים ש"ח, אינו חייב חמישים, אלא כמה הוריד מערכם של המשקפיים שכעת עלולים להשבר תוך זמן קצר.