פתיחת פחית טונה בפותחן של משרד עכו"ם

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: אשה שהייתה בעבודה ולא שמה לב ולקח לארוחת צהריים פחית טונה שלא פותח דרך פותחן בנוי בפחית אלא דורשת פותחן ממש כדי לפתוח, ובעבודתה במטבח היה שם כזה ביום ב' בשבוע ורצה לדעת אם אפשר לפתוח הפחית בו.

היה נראה לי ולחבר שהיינו לומדים שכיון שסתם כלי עכו"ם בחזקת לאו בני יומם במיוחד כלי שנמצא במשרד וגם ביום ב', שהוא יום ראשון של עבודה כאן בחו"ל, שאחרי שטיפה טובה היה מספיק כדי להשתמש.

מ"מ רציתי לדעת האם יש משהו לחשוש ולדאוג גבי חם שנמצא בעת הפתיחה ושיכול להיות שפתחו כלי עם מאכל לא כשר קודם ונעשה הפותחן לא כשר או אין לחשוש בזה? למעשה לא חששנו מ"מ רציתי לדעת. ולא נראה שמצוי שמביאים מאכל לא כשר ממש בתוך פחית שזה לא דרך שאנשים אוכלים פה, רוב רובם מביאים טונה או ירק כל שהוא, וחזיר וכדומה מאוד לא מצוי שיביאו בתוך פחית סגורה שדורשת פותחן כדי לדאוג אם יהיה בעיה כלשהו בעת הפתיחה.

אשמח לקבל חוות דעת

ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה

אין מה לחשוש למגע חם, זה כלל לא מצוי, רק צריך לראות שהפותחן רחוץ, ואין עליו שאריות מפתיחה קודמת של דג אסור.