ספק מעשה שבת

שאלה:

שלום לרב !
אני חוזר בתשובה,
לפני מספר שנים השתתפתי בחידון נושא פרסים באינטרנט שנמשך מספר שבועות בכל סוף יום מישהו היה זוכה בפרס.
אני זכיתי במספר פרסים ויש לי חשש (איני זוכר בדיוק) שחלק מהזכיות שזכיתי היו ביום שבת.
ומאז מכרתי את הפרסים ובכסף קניתי מחשב שמשמש אותי היום.
מה דין המחשב ?
ומה דין הפרסים שבמקרה נמכרו לאדם דתי שאיני מכירו ?
תודה לרב.

תשובה:

שלום רב,

הפרסים שקיבלת לא ברור שזה מעשה שבת. וגם אם כן, הרי יש לך ספק. וספק במעשה שבת לא ברור כלל שזה נאסר, שהרי מעשה שבת הוא מדרבנן, וספק דרבנן מותר, ראה שו"ת זית רענן ח"ב סי' ה'. וגם לאלו שמחמירים בספק מעשה שבת זה רק כאשר זה מוגדר כ"דבר שיש לו מתירין" – שהרי אם ימתינו למוצאי שבת יהיה מותר.. בשבת עצמה שיש אפשרות להמתין למוצאי שבת. מה שלא רלוונטי בסיטואציה הזו. כל זה כמובן כאשר הפרסים עצמם קיימים לפנינו, אולם במקרה שלך שמכרת כו' פשוט שמותר להשתמש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. "שהרי אם ימתינו למוצאי שבת יהיה מותר"
    האם ההיתר הוא גם שיש לי ספק אם השתתפתי בחידון ממש בער"ש או ביום שבת והתוצאות של הזוכה מתקבלות בחצות הלילה של כל יממה (ער"ש או מוצש"ק ) רק שאת הפרס עצמו אתה מקבל בסוף מספר שבועות שהחידון פעל.
    תודה .