לחטוף חפצים מלווה שלא פורע חובו

שאלה:

מישהו חייב לי כסף האים מותר לי לקחת מטלטלין שלו ?

תשובה:

שלום וברכה,

אם לוקח מטלטלים למשכון – כדי לאיים עליו שיחזיר את החוב, עובר החוטף האיסור "לא תבוא אל ביתו לעבוט עבוטו (דברים כד, י) האיסור חל בין אם חוטף מביתו בין אם חוטף ממנו בשוק. ורק לשליח ב"ד מותר כאשר לא נכנס לביתו של הלווה.

אם לוקח מטלטלים כדי לגבות את חובו מהחפצים עצמם, אינו עובר באיסור הנ"ל. ודעת הקצות שיש להמנע מלעשות זאת, כיון שצריך לשום את החפצים בערכם.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן צז סעיף ו. וסעיף טו. וראה קצות שם ס"ק ב.