תספורת לאבי הבן בפדיון הבן בספירת העומר

שאלה:

גילוח בספירת העומר לאבי הבן בפדיון הבן במקרה המדובר זה גם ר"ח אייר

תשובה:

שלום וברכה

בס' נטעי גבריאל ספירת העומר פרק נ סעי' ט כתב, שאף שמסברא היה נראה לדמות לברית מילה שהתירו להסתפר, ידוע לו מחכמי ארץ ישראל שנהגו איסור בדבר, משום שגם לגבי ברית מילה לא מצינו כל כך שמקילים וכל שכן בזה. וכ"כ בס' סידור פסח כהלכתו פרק יב סעי' יב בשם הגרי"ש אלישיב והגר"נ קרליץ לאסור. אמנם, הרוצה להקל ולומר שעיקר דבריהם בתספורת הראש ולא בתספורת הזקן שיש בה ניוול יותר לנוהגים להתגלח, ובפרט בראש חודש, אין מזניחים סברתו.

מזל טוב ורוב נחת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש הגיון לצרף זאת, כפי שנקבע שאם ראש חודש ביום שישי מצרפים כבוד שבת עם ראש חודש [למי שאינו מחמיר בצוואת רבי יהודה החסיד].