נטל ידיו בלי ברכה לפחות מכזית ונמלך לאכול כביצה

שאלה:

1. האם לפני בדיקת המזוזה, הבודק חייב לומר לשם קדושת תפילין?
2. מה הדין לגבי אדם שנטל ידיים ללא ברכה על מנת לאכול כזית ולאחר מכן נמלך ורוצה לאכול עוד 70 גרם? האם צריך ליטול שוב ידיים ואז לברך ברכזת המזון?

תשובה:

שלום וברכה

הבדיקה אינה מחייבת אמירה זו, אבל אם הוא עושה תיקון כלשהוא ובאופן המותר, ודאי יאמר [לכן כדאי מיד בתחילה לומר שלא יבוא לידי מכשול].

אין סיבה לחייב נטילה נוספת, כל מצוה שאדם מקיים בלי ברכה מחמת ספק מסויים, למעשה הוא יוצא בה ידי חובה שהרי הברכות אינן מעכבות.