תומכת לידה באמצע שבעה

שאלה:

שלום,
אשה שעומדת ללדת כל יום, ואמא שלה היום נכנסת לאבלות על אחיה. ומתחילה לשבת שיבעה., והשאלה היא, ביתה שעומדת ללדת כל יום רוצה שתבוא ותהיה איתה בלידה, האם מותר לאמא להיות איתה או שעליה לשבת שיבעה על אחיה ?
וזהו היום הראשון לשבעה.

תשובה:

שלום וברכה

שאלתך ממחישה את נצחיות עם ישראל ואת הגאולה לכלל ולפרט, האבלות והשמחה משמשים בעירבוביה, דור הולך ודור חדש בא…

במקרה קיצוני שהבת בלחץ ורק כשהאמא איתה היא רגועה ודאי מותר, גם בשבת מותר במצב כזה לאמא ללוות אותה ברכב בו הבת נוסעת או על ידי גוי, אבל כאשר היא לא בלחץ דוקא בגלל חסרונה של האמא, אלא שחשוב לה ונוח לה שהאמא איתה לסייע ולתמוך, ובעצם כל דולה אחרת יכולה לסייע לה במידה שווה אלא שזה פחות נעים ונחמד, אין כל סיבה לבטל חלילה דיני אבלות בשביל לחוות את החוויה יחד.

שיהיו תמיד בשורות טובות ושמחות.