תשלום ועד הבית בדירה שכורה

שאלה:

שלום רב
שוכרים שנכנסו ליחידת דיור טוענים כי אין עליהם חובת תשלום ועד בית שכן תשלום זה לא מופיע בחוזה וכן לא נאמר להם כי תשלום זה קיים מעבר לשכירות שהם משלמים.
האם בעל היחידה חייב בתשלום ועד הבית (ואז משלם כפול כי מתגורר בקומה למטה עליה משלם תשלום מלא) או השוכר משלם ועד הבית שכן מדובר בשימוש מתקנים של הבית המשותף (מעלית, מדרגות, חשמל, ניקיון וכו)?

תשובה:

שלום וברכה,

השוכר חייב לשלם תשלום לועד הבית שכן נהנה מכל ההטבות שמקבל מועד הבית – נקיון חשמל וכו'. כאשר השוכר אינו משלם ועד הבית, יכולים ועד הבית לתבוע את המשכיר שישלם את החוב של השוכר, והמשכיר יתבע את השוכר עבור התשלום ששילם עבורו. לועד הבית אין חובה לרדוף אחרי השוכר, ויכול לתובע את חובת השוכר מהמשכיר.

בהצלחה.