שכן שמניח קופסאות בחדר המדרגות

שאלה:

אחד השכנים הניח שני חבילות ספרים בחדר המדרגות, וטענתו שזה זכותו כיון שזה רכוש משותף, ושכן אחר טוען כנגדו שהמנהג הנפוץ שזה מיועד רק לאופניים עגלות וכדו' ולא לחבילות וזה גורם ללכלוך ועכברים, וקשה לנקות שם, וגם מכער את הכניסה כאילו זה מחסן, וגם מחר כל השכנים יניחו גרוטאות נוספות,
מי צודק?
שאלה נוספת, ואם אסור להניח האם מותר לי לקחת את הקופסאות ולזרוק לפח (כמובן לאחר התראה)

תשובה:

שלום וברכה,

חדר מדרגות הינו רכוש משותף שמיועד לכניסה ויציאה, ולא מיועד להניח חבילות, על כן זכותו של שכן להתנגד שיניחו שם את חבילות.

כאשר שכן מניח חבילות יש להתרות בו תחילה, ואם לא מועיל ההתראה מותר לסלק לו את החפצים מחדר המדרגות, ולהודיע לו שחפציו הושלכו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שיט.