עיכוב תשלום השנוי במחלוקת

שאלה:

דחוף מאוד:
שלום. אודה מאוד אם תעזרו לי בשאלתי הדחופה: אני חתומה על חוזה על פיו מחובתי לשלם תוך שבוע, ואי תשלום במועד נחשב הפרת חוזה. אלא שיש כעת מחלוקת כמה עלי לשלם. האם מזכותי לעכב את הסכום השנוי במחלוקת עד להכרעת הבורר (מבלי שייחשב הפרת חוזה), או שעלי לשלם את כל הסכום מיידית (בכדי שלא ייחשב הפרת חוזה), ורק לתבוע מהבורר שיחזירו לי את הסכום שבמחלוקת?
אודה לתשובה דחופה, כי היום זה היום האחרון…
המון תודה!

תשובה:

שלום וברכה,

אינך אמורה לשלם הכל לצד שני כאשר לא ברור חובת התשלום. ועדיף לא לשלם לצד שני כדי שהצד השני לא יהיה מוחזק, וכדאי שאת תשארי מוחזקת במעות. אי תשלום מחמת ספק עד להכרעת הבורר לא נחשב להפרת חוזה. יש עצה להשליש את הכסף ביד הבורר או אדם נאמן אחר, עד לבירור הדברים.

בהצלחה.