סעיף בוררות בחוזה שנחתם בהטעיה

שאלה:

שלום.
אנחנו חתומים על הסכם מול חברה המספקת סיוע וייעוץ. כעת מתברר שהחברה הסתירה מאיתנו מידע שע"פ חוק היתה חייבת ליידע אותנו לפני חתימת ההסכם, וכן להחתים אותנו שאנו יודעים על כך (-שניתן להשיג את השירות הזה בחינם ע"י ארגון סיוע ממשלתי).
אנו סבורים שיש כאן מקח טעות. ושכל ההסכם נחתם בטעות (כי אם היו מיידעים אותנו, כפי שחייבים גם ע"פ חוק, לא היינו שוכרים את שירותיהם, אלא פונים לסיוע החינמי).
השאלה היא: בהסכם יש סעיף בוררות בפני בי"ד קטן ולא מוכר בעיר צדדית. בעת החתימה הם לא הסכימו שיהיה בורר אחר, ואנחנו הסכמנו בלית ברירה מתוך הבנה שהם לא יספקו לנו שירות בלי זה, ובעיקר מתוך מחשבה שעל פניו לא נזדקק לזה.
השאלה: האם ע"פ הלכה אנו יכולים כנתבעים לבקש לדון בבי"ד אחר, למרות סעיף הבוררות, בטענה שכל החתימה על ההסכם – שכולל את הבוררות – היתה בטעות כנ"ל, ו\או בטענה שיש כאן "אסמכתא" (שחתמנו רק מתוך מחשבה שזה לא יבוא למימוש)?

תשובה:

שלום וברכה,

היות והתגלה ביניכם דיו ודברים, הינכם חייבים לפנות לב"ד שהסכמתם עליהם בשעת חתימת החוזה. ואין זה טעות או אסמכתא, כיון שידעתם שכל דו"ד תצטרכו לפנות אליהם, והסכמתם על כך.

בהצלחה.