נזילה שהתגלתה בדירה שכורה

שאלה:

שלום כבוד הרב

שאלתי היא
אני בעל יחידת דיור.משכיר אותה לזוג צעיר.לאחר חודשיים של שכירות התגלה נזילה בקיר ואז השוכר
רצה את הכסף חזרה והוא התעצבן עלי מאוד עד כדי איום שאחריו הוא הצטער. החזרתי לו את הכסף ובנוסף הוא דרש פיצוי על החודשיים הקודמים ואמר שהוא מחפש דירה אחרת בנתיים הוא עוד יושב לי ביחידה מבלי לשלם שכר דירה ובנוסף הוא לא משלם חשמל עד היום.
אני מרגיש צער שהוא יושב לי בדירה וגם לא משלם.שאלתי האם הוא עובר על איסור גזל ואל אני
צריך להתייחס לכל המצב..תודה רבה לך הרב

תשובה:

שלום וברכה,

השוכר שדר ביחידה מבלי לשלם עובר בגזל, הן על השימוש בדירה, והן על שימוש בחשמל ללא תשלום. ולא ברור שהיית חייב להחזיר את המעות, אלא מחובתך לתקן את הנזילה. [כיון שאם אפשר לדור בדוחק השכירות לא בטלה, אלא על המשכיר לתקן את הנזילה].

כדאי שתתבע את השוכר בב"ד על כל ההפסדים שנגרמו לך מחמתו.

בהצלחה.