לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ממתי מונים 6 שעות לאחר אכילת בשר

שאלה:

לגבי בשר וחלב ממתי סופר את 6 השעות מסיום האכילה או אחרי ברכת המזון

תשובה:

שלום רב

את ה6 שעות סופרים מרגע סיום האכילה, אין כל צורך לרחוץ את הפה, והמסטיק לא מפריע.

אלא שנחלקו הדעות ממתי סופרים, האם מזמן סיום אכילת הבשר בפועל או מסיום הארוחה וברכה אחרונה, בערוך השולחן סי’ פט סעי’ ד החמיר שיש לספור מסיום הארוחה, אולם בבדי השולחן שם הביא ראיות רבות כנגדו מדברי הפוסקים, ומנהג העולם להקל בזה, וכן הובא בשם הגרי”ש אלישיב, שסופרים מזמן סיום אכילת הבשר בפועל.