מזגן שמטריד אדם זקן בבית הכנסת

שאלה:

בס"ד,
בבית הכנסת שלנו , אין רב , ויש לנו מחלוקת בין הגבאים שמחפשים אנו פתרון :
יש יהודי מתפלל מבוגר בבית הכנסת , מוותיקי בית הכנסת , שמפריע לו שמדליקים את המזגן על קור וטוען בקול גדול שעושה אותו חולה, ומאידך גיסא רוב ככל מתפללי בית הכנסת רוצים את המזגן ואף מצטערים בכך שאין המזגן עובד :
בפועל היהודי המבוגר מגיע עם חולצה קצרה ונעלי קרוקרס בלי גרביים וטוען שכיון שיש לו סכרת חייב ללכת בלי גרביים :
אנו חפצים לעשות שלום , האם נחוש לצערו של היהודי הזקן או לצערם של המתפללים החפצים במזגן : מדובר בזמן הקיץ בלבד ורק כאשר המזגן על קור, בחורף אין בעיה כלל :

תשובה:

שלום וברכה

ברור הדבר שלא ניתן להשבית את פעולת המזגן בבית הכנסת בימי הקיץ, בפרט שלמיטב זכרוני נכון אתם גרים בטבריה שלא מצטיינת במזג אויר נינוח במיוחד בימי הקיץ… על הגבאים להסביר לו בעדינות ובאדיבות את מצוקת המתפללים ולהציע לו לבוא עם לבוש חם יותר לתפילות.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1